Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms för våld vid sex tillfällen

En man i 60-årsåldern har dömts mot sitt nekande till skyddstillsyn och vård för grov kvinnofridskränkning mot sin sambo.

Både mannen och hans sambo har beskrivit förhållandet som bråkigt, inte minst i samband med att de har druckit alkohol.

Mannen åtalades för att ha brukat våld mot kvinnan vid sex tillfällen under drygt två och ett halvt år.

Både våldet och alkoholkonsumtionen har eskalerat, enligt kvinnan. Hon har varit rädd för sitt liv på grund av hur han slår henne, har hon berättat i rätten.

Mannen anhölls och häktades i mitten av oktober efter den mest omfattande misshandeln. När kvinnan skulle gå och lägga sig i deras hem i Bräcke kommun, slog mannen henne över ansiktet och resten av kroppen med flera slag.

Han nekar till brott och säger att kvinnan måste ha slagit sig i badrummet. När det gäller de andra händelserna har inte mannen kunnat berätta något.

Kvinnans berättelse är saklig och bedöms som trovärdig av Östersunds tingsrätt. Den ligger till grund för den fällande domen tillsammans med vittnesuppgifter om skador.

Mannen döms till skyddstillsyn och vård på behandlingshem. Påföljden motsvarar åtta månaders fängelse. Rätten ser allvarligare på händelserna eftersom han dömts för våldsbrott tidigare, både mot sambon och mot sin före detta fru.