Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man försvann från äldreboende - återfunnen välbehållen efter stor sökinsats

Tidigt på söndagsmorgonen försvann en man i 85-årsåldern från ett äldreboende på Frösön. Ett stort sökpådrag inleddes och vid 09.30 tiden rapporterade polisen att en privatperson hittat honom.

Vid 04.45-tiden fick polisen in en anmälan om den försvunne mannen. Det var personal på det äldreboende han bor på som slog larm.

– Han försvann vi 04.00. Personalen letade själva en stund innan de kontaktade oss. Vi är ute och letar med de resurser vi har och en hundpatrull har precis börjat spåra, säger polisbefäl Björn Pettersson till redaktionen tidigt på lördagsmorgonen.

Polisen gick snabbt ut med ett signalement och efterlyste tips från allmänheten. Sökinsatsen var koncentrerad till Östersund och Frösön. Busschaufförer och taxichaufförer kontaktades så att de skulle kunna meddela eventuella iakttagelser. Under söndagsmorgonen utökades sökpådraget.

– Nu ska 15 fjällräddare ansluta sig till sökarbetet, säger polisens kommunikatör Marie Andersson 08.30-tiden.

En timme senare återfanns mannen på en adress på Frösön.

– Det var en kvinna som upptäckte mannen då han gick och kände på dörrarna i ett trapphus, säger Marie Andersson.

Kvinnan kontaktade polisen och erbjöd mannen en stol att sitta på.

– Vi kom dit och konstaterade att det var mannen som vi sökte. Han var pigg och kry, men lite frusen. Han fick skjuts hem till äldreboendet.

Läs också:

Så rustar länet för stormen Cora – tågtrafiken inställd

Följ vår rapportering om stormen Cora här – en klass 2-varning har utfärdats i länet