Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man från Bergs kommun döms till fängelse för att ha misshandlat en kvinna

En man i övre 50-årsåldern har dömts till tre månaders fängelse för att ha misshandlat en kvinna som han haft en relation med.

Av domen framgår att misshandeln ska ha pågått under en längre tid, men brottet som mannen döms för ska ha skett i slutet av mars 2015. Han ska då bland annat ha knuffat kvinnan och sparkat henne när hon låg ner. Förutom smärta ska kvinnan ha fått blåmärken som hon fotograferade och som sedan användes som bevisning mot mannen.

Mannen själv nekar till brott och menar att kvinnan fått skadorna efter att ha ramlat nedför en trappa. Tingsrätten finner det dock osannolikt att kvinnan skulle ljuga om det som hänt och anser att hennes uppgifter är mycket trovärdiga.

Nu döms alltså mannen till tre månaders fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på 15 000 kronor plus ränta till kvinnan, samt 800 kronor till brottsofferfonden.

Mer blåljus:

Trafikolycka i Bräcke – två personbilar har krockat

Två personbilar brann i Ås

Kommunanställd anmäld – misstänks ha tagit pengar av brukare