Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i Jämtlands län åtalas för grova brott mot sin hustru

Misshandel, hot med kniv, ibland framför parets barn. Detta ska en man ha utsatt sin hustru för under flera år. Nu åtalas han för grov kvinnofridskränkning.

Mannen anhölls 5 januari och häktades vid Östersunds tingsrätt dagen därpå. Enligt åtalet ska mannen från hösten 2015 fram till anhållningsdatumet upprepade gånger fysiskt och psykiskt misshandlat sin hustru. Det har skett i Dalarna och i Jämtland.

Den misshandel som mannen ska ha utsatt kvinnan för har bland annat varit slag och strypgrepp. Många gånger ska han ha slagit med öppen hand och dragit henne i håret.

Misshandeln har flera gånger kombinerats med allvarliga hot. Vid ett tillfälle ska mannen ha haft en kniv och hotat att döda kvinnan. Vittnen till detta ska parets barn ha blivit.

"Varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av XX:s (målsägande) integritet," skriver åklagaren i stämningsansökan.

Mannen förnekar brott.

Läs fler artiklar:

Jan-Erik från Kramfors försökte rädda Rex – båda miste livet i en isvak

Avgift för paket från Kina chockhöjs: ”Det kommer bli avsevärt dyrare för de som handlar”

Länet trea i landet i anmälda sexualbrott – 86 våldtäkter anmälda under förra året

Den här nyheten skickades ut som nyhetsnotis till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s, LTZ:s eller TH:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app