Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i länet dömd för misshandel – sparkade väktare i nacken

En man i länet döms till 50 dagsböter för misshandel efter att ha sparkat en väktare i nacken eller ryggen.

Enligt Östersunds tingsrätt ska mannen berusad ha klivit ut framför väktarens tjänstebil och sedan öppnat passagerardörren. När väktaren sade åt mannen att han inte fick göra detta blev mannen upprörd och slängde igen dörren och sparkade på bilen.

När väktaren sedan stod och samtalade med vittnen till händelsen känner väktaren en smäll i ryggen eller nacken. Väktaren fick då ont och blev yr av smällen, skriver tingsrätten i sin dom. Ett av vittnena till händelsen har berättat för tingsrätten att mannen dök upp bakom väktaren och sparkade väktaren i huvudet.

Tingsrätten i Östersund konstaterar i domen att väktaren lämnat en sammanhängande och återhållsam berättelse som får starkt stöd av vittnesmålen och att det ligger utom rimlig tvivel att mannen avsiktligen sparkat väktaren i ryggen eller nacken.

Samtidigt menar tingsrätten att det saknas stöd för att våldet utfördes på grund av väktarens myndighetsutövning. Därför döms mannen till 50 timmars samhällstjänst för misshandel, och inte för våld mot tjänsteman.