Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i länet döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn

För en dryg vecka sedan dömdes en man i 40-årsåldern från länet till fängelse i 1 år och 2 månader för sexuellt övergrepp mot barn och försök till sexuellt övergrepp mot barn.

De två åtalspunkterna gäller två barn som var 8 respektive 9 år gamla när händelserna ägde rum i början av 2016. Båda händelserna ska ha skett i mannens hem.

Det hela ska ha uppdagats när ena flickan ska ha sagt till en förälder att "Han gör det på mina privata områden flera gånger" och syftat på att mannen ska ha fört in fingrarna i flickans underliv. Något som han dessutom ska ha försökt på flickans äldre syster vid ett tidigare tillfälle.

Enligt tingsrätten har det inte kommit fram någon information som tyder på att flickornas berättelser inte är sanna då deras berättelser ska vara detaljrika och inte innehålla några motsägelser.

Mannen nekar till brott men döms trots detta till fängelse i 1 år och 2 månader av Östersunds tingsrätt. Han döms dessutom att betala skadestånd på 48 000 kronor respektive 17 000 kronor till de båda flickorna.