Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man knivskuren i halsen

En 51-årig man sitter anhållen misstänkt för att ha attackerat en annan man och knivskurit honom i halsen i centrala Östersund under lördagskvällen.

I lördagskväll fick polisen in ett larm om en knivskärning i lägenhet i centrala Östersund. Larmet kom in till polisen 17.42. Polisen åkte till platsen och grep en 51-årig man. Från början rubricerades det som mordförsök, men åklagaren valde senare att ändra brottsrubriceringen.

– Åklagaren har anhållit honom. Han är misstänkt för grov misshandel, säger Kjell Johansson, vakthavande polisbefäl.

51-åringen och 47-åringen – som knivskars – känner varandra sedan tidigare. Knivskärningen uppstod i samband med ett bråk mellan dem. I samband med det slet 51-åringen fram en kniv.

– Målsägande blev skuren i halsen, säger Eva Posner Storm, polisens förundersökningsledare.

Mannen som knivskars fördes till sjukhus. Han fick enligt uppgifter endast lindrigare skador.

– Han ska få lämna sjukhuset under dagen, säger Kjell Johansson.

Polisen spärrade av ett stort område runt platsen där knivskärningen inträffade i lördags. Polishundar sökte av området i jakt på tillhygget som använts under attacken. En kniv som kan ha använts hittades också.

– Vi har tagit en del belag, även eventuella brottsverktyg. Dessa har skickats på teknisk analys, säger Eva Posner Storm.

Den 51-årige mannen nekar till brott.