Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man knivskuren på Körfältet

En man greps i går kväll misstänkt för mordförsök. Både den misstänkta gärningsmannen och offret är män i 20–25-årsåldern.

Annons

Det hände vid 21-tiden på fredagskällen i bostadsområdet Körfältet. Polisen fick larm från boende i området om att en blodig man setts utanför ett hus.
– Väl på plats fick vi snart klart för oss att det också fanns en man där som var rejält knivhuggen, säger vakthavande polisbefäl Bengt Stadin.
Själva bråket ägde enligt polisen rum i en lägenhet, men när polisen kom till platsen var både offret och den misstänkte gärningsmannen utanför huset. Den misstänkte gärningsmannen, som bar kniv, greps. Gripandet gick lugnt till.
Brottsrubriceringen är försök till mord.
Den knivskurne är förd till Östersunds sjukhus för akut vård.
– Han var rejält träffad. Var vill jag inte gå in på av utredningstekniska skäl, säger Bengt Stadin.
Polisen hoppas kunna höra den knivskurne under kvällen. Den misstänkte gärningsmannen går enligt polisen inte att förhöra ännu.
– Han är påverkad av alkohol eller droger, säger Bengt Stadin.
Åklagare kommer nu fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte.

Enligt en bulletin från Östersunds sjukhus har den knivskurne mannen medelsvåra skador och mår efter omständigheterna väl.