Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man körde lastbil med över 2,5 promille

En man bosatt i Strömsunds kommun körde lastbil med över 2,5 promille alkohol i blodet. Färden stannade med att mannen körde in i ett lastbilssläp. Nu döms mannen för grovt rattfylleri.

Den 29 september i fjol kallades polisen till en plats i Strömsunds kommun. En lastbil hade setts köra in i ett parkerat släp och ut från lastbilen hade föraren kommit raglande. Polisen fann den misstänkte rattfylleristen i ett hus intill.

Proverna visade att mannen var rejält berusad. Han hade över 2,5 promille alkohol i blodet. Själv hävdade han att han druckit sju, åtta öl den här förmiddagen. Han hade bara tänkte köra iväg och köpa cigaretter åt en kompis. Sen när han kom hem efter att ha åkt en mil bort och handlat råkade han köra in i släpet. Därpå ramlade han ner i diket.

Mannen hade inte heller körkort och han döms förutom för grovt rattfylla för grov olovlig körning.

Han döms till vård för sina alkoholproblem.

Mer från brott och blåljus:

Rattfyllerist sladdade omkring i bostadsområde

Förare miste körkortet vid trafikkontroll

Här släcker Peter bilbranden med sin traktor – "Jag svängde förbi med lite snö"

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android.