Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man med brutet ben fast på fjället

En man i 70-årsåldern har ramlat och troligen brutit benet vid fjällvandring kring Nyhemmen Markenjäro i Vålådalen. Mannen var på vandring ensam när olyckan inträffade.

Annons

Polisen rapporterar att det snöar och blåser kraftigt i området vilket gör att ambulanshelikoptern i nuläget inte kan ta sig till den skadade mannen. Fjällräddare har larmats ut för att försöka undsätta mannen.

– Det är en pågående räddningsinsats och de är på väg mot honom just nu, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl, till TT.
Mannen uppges må relativt bra.
– Ja, en av operatörerna har pratat med honom och han mår relativt bra. Han har lyckats krypa i väg till något buskage och tagit skydd. Det stormar rejält och snöar, säger Fredriksson.
SMHI har utfärdat en klass 1 varning för hårda vindar och snödrev i Jämtlandsfjällen från söndag morgon.

UPPDATERING 16:22:

Fjällräddare har nu nått fram till den skadade mannen och kan rapportera att han har rejält ont men annars är vid god vigör. Efter att de initiala sjukvårdsinsatserna är klara kommer fjällräddarna att transportera mannen ner till Nulltjärn där en ambulans väntar.

UPPDATERING 19:55

Fjällräddare har nu  transporterat ner den skadade till Vålådalen och överlämnat honom till ambulans.