Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misshandlad med sko- och knytnävsslag

Händelsen inträffade för drygt 3 år sedan på en ort i länet. Kvinnan som utförde misshandeln döms till 2 000 kronor i dagsböter.

Den misshandlade mannen har berättat i förhör att en kvinna ska ha blivit upprörd på mannen när de skulle klä på sin gemensamma son. Kvinnan ska då ha slagit mannen i ansiktet med sonens ena sko.

Enligt tingsrätten ska kvinnan sedan ha följt efter mannen när han gick därifrån och ska då ha slagit honom med knuten näve i ansiktet. Enligt mannen var båda slagen smärtsamma, och mannen ska ha blivit öm och fått ett rivsår i ansiktet.

Kvinnan har uppgett att hon varken slog eller rev mannen i ansiktet vid något tillfälle, trots att hon i förhör tidigare uppgett att hon kan ha rivit mannen i ansiktet men i så fall agerat i nödvärn. Hon uppger att uppgifterna om att hon ska ha slagit mannen i ansiktet med sonens sko tillkom efter att mannen uppmanat henne till att säga detta med motiveringen att de då skulle tjäna pengar. En berättelse som ses som sanningslös av tingsrätten i Östersund.

Enligt tingsrätten har mannen lämnat en klar, logisk och detaljerad berättelse som är fri från motsägelser eller svårförklarliga moment, men mannens berättelse räcker inte för en fallande dom. Detta eftersom de båda hade druckit alkohol vid tillfället samt att de kan ha befunnit sig i konflikt sedan länge. Händelsen med knytnävsslaget i ansiktet stärks däremot av ett vittne.

Därför bedömer tingsrätten att kvinnan gjort sig skyldig till ringa misshandel. Detta mot hennes nekande.