Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänks för vållande till 1-årings död efter trafikolycka


Den 10 november voltade en minibuss i höjd med Rätan på E45:an. En 1-åring (ÖP har tidigare skrivit felaktigt att det rörde sig om en 2-åring) avled av skadorna. Polisens utredning är nu inne i slutskedet och i nuläget misstänks föraren för vållande till annans död.

När olyckan skedde ska det ha varit halt på platsen och bilen saknade vinterdäck. Dessutom ska det ha saknats bilbarnstol och 1-åringen ska inte ha varit bältad. Urban Dahlbäck vid Jämtlandspolisen utreder ärendet och i nuläget säger han att föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för tre saker.

Rubriceringarna lyder vållande till annans död, vårdslöshet i trafik och bilbältesförseelse. Utredningen är i stort sett färdig. I anslutning till händelsen hördes mannen av polisen och han ska då ha sagt att anledningen till olyckan var att det var halt på platsen, säger Urban Dahlbäck.

Nu återstår ett slutförhör innan utredningen överlämnas till åklagare som kommer att avgöra om åtal ska väckas.

– Målsättningen är att vara klar inom ett par veckor, säger Urban Dahlbäck.

Se också: Polisen utreder 2-årings död – åkte utan bälte

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner ÖP:s nya app här, till Iphone eller till Android !