Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man misstänkt för jakttornssabotagen

En man är nu misstänkt för saboterandet av flertalet jakttorn i Åre.

Agneta Brovinius som är förundersökningsledare vid polisen säger att det finns skäl att tro att en man som setts cyklande och promenerande i området för de nedsågade jakttornen är sabotören.

– Det är en man som är misstänkt på svaga grunder, vi har vittnen som har sett honom i området omkring tiden då sabotagen skedde, säger Agneta Brovinius.

Det finns också skäl att tro att den misstänkte kan ha saboterat fler än ett jakttorn.

– Ja, eftersom de ligger i samma färdväg och att dåden är nära i tid så kan det vara så.

Brovinius ser gärna att jaktlagen går ut och inspektera sina torn och om något ser misstänkt ut, att de gör en polisanmälan. På så sätt kan polisen kartlägga sabotagen och deras omfattning och lättare hitta mannen som är misstänkt.

Polisen fortsätter arbetet med att prata med ytterligare vittnen som ska ha sett den misstänkte mannen. För att få mer information om noteringar kring var han varit, hur han ser ut och vad han har gjort där han blivit sedd.

Brovinius säger också att det är bra om allmänheten håller ögonen öppna för personer som går omkring i skogen och uppför sig på ett suspekt sätt.

– Det är bra om vi får inrapporterat om det är något som inte stämmer. Det sista vi vet är det som hände under helgen, sen vet vi inte vad han gjort.

– Jag tror inte att han kommer att sluta, avslutar hon.