Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man ser väldigt mycket skadade människor"

Minst en person dog och uppåt 700 skadades på Tahirtorget i dag.

– Man ser väldigt mycket skadade människor, säger Östersundaren Björn Lindgren, Grön ungdoms språkrör.

Han satt på ett tak till ett hostel en liten bit ifrån Tahirtorget när sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter ägde rum. Polisen avfyrade tårgas och gummikulor för att skingra folkmassan

Lördagens händelser var en effekt av fredagens stora protest mot det sittande militärrådet. Cirka 200 demonstranter stannade kvar på torget över natten och när polisen började riva deras tältläger på lördagen bröt våldsamheterna ut, uppger BBC.

Grön ungdoms andra språkrör Rebecka Carlsson var ännu närmare torget när sammandrabbningarna ägde rum.

– Jag satt på ett café och helt plötsligt såg jag allt som skedde på torget på en tv. Det var bilar i brand och en massa människor som strömmade dit, säger hon.

Rebecka Carlsson satt så nära torget att hon kunde höra ljuden på riktigt medan hon följde händelserna på tv:n. Men hon kunde inte sitta där så länge.

– Polisen använde så mycket tårgas att det nästan inte gick att andas inne på caféet tillslut. Då fick vi gå ner i källaren och där satt vi i två timmar, säger hon.

– Människorna här misstänker att polisen har dragit sig tillbaka för att få till attack under natten mot måndag i stället, säger Björn Lindgren, som ska vara kvar i Kairo till efter valet 28 november.