Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skadad när polis öppnade eld

En 41-årig man skottskadades när polis öppnade verkanseld vid en insats i Alafors i Ale kommun, norr om Göteborg, i natt. Två män gick till angrepp mot polisen. 41-åringen är allvarligt skadad.

Annons

Tillståndet för den skottskadade 41-åringen var på morgonen allvarligt. En polisman ska ha avlossat ett okänt antal skott mot honom.

Upprinnelsen till polisinsatsen i Alafors var ett antal larm om skottlossning på orten vid 23.30-tiden i går kväll. Vittnen uppgav att det sköts på Fabriksvägen, nära ett bryggeri. Två män gick till angrepp mot minst två poliser, enligt Ljung.

– De kommer emot dem med tillhyggen. För att stoppa de här två tvingas polisen skjuta verkanseld mot en av dem, och han är skadad.

Förhör med vittnen och med den andre misstänkte, en 40-åring, gör att polisen misstänker att denne och 41-åringen låg bakom skottlossningen.

– Det verkar som det är de här två som åkt omkring och skjutit. Men det finns inget som tyder på att det var riktat mot några personer, säger Ljung.

Polisen vet dock fortfarande inte vilket vapen som kan ha använts. Ljung säger att männen kan ha avfyrat vapen "i luften" i ett industriområde.

Båda männen är gripna och misstänkta för försök till mord alternativt försök till grov misshandel.

En åklagare har kopplats in och polisernas agerande ska utredas av Riksenheten för polismål.

– Skjutningen utreds, det är väldigt strikta rutiner på det, säger Johan Ljung.

Ingen polis skadades fysiskt i samband med händelserna.

TT