Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skjuten på parkering i Hemlingby – polisen söker vittnen

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten på en parkering i Hemlingby köpcentrum i Gävle.

Händelsen inträffade strax efter midnatt mot tisdag. En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Uppland, skadades när han sköts i underbenet på en parkering i Hemlingby köpcentrum.

Polis och ambulans larmades till platsen, men en polispatrull körde av vägen vid Ica Maxi några hundra meter från den aktuella parkeringen och fick springa den sista biten.

Den skjutne mannen var vid medvetande och kunde höras kort av polisen innan han fördes till Gävle sjukhus med ambulans.

Polisen har spärrat av och genomför en teknisk undersökning.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

En yrkeschaufför som befann sig utom synhåll från platsen ska ha hört två smällar och strax därpå kört förbi och fått syn på den skadade mannen på marken. Chauffören åkte fram till mannen för att hjälpa och larmade SOS Alarm. Flera personer som kom till platsen hörs av polisen och man söker även ytterligare vittnen.

Enligt polisens presstalesman Mikael Hedström har den skjutne mannen inte livshotande skador. Mikael Hedström berättar att ett tiotal poliser jobbar med ärendet och att det finns två målsäganden. Det vill säga två brottsoffer.

Båda två är i 20-årsåldern och från Uppsala.

– Den andre målsägande har vi haft förhör med och kommer ha kompletterande förhör med. Men han behöver inte sjukhusvård.

Personer som rört sig i området kring midnatt, passerat i fordon, hört skott eller har andra eventuella upplysningar uppmanas ringa polisen i Gävleborg på nummer 114 14.

Händelsen rubricerades som grov misshandel från början.

Men strax efter klockan nio på morgonen meddelade polisen att brottsrubriceringarna är ändrade till synnerligen grov misshandel och försök till synnerligen grov misshandel.

Texten uppdateras.