Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skjuten till döds av polis i samband med en insats i Luleå

En man i 30-årsåldern har skjutits till döds av polis i samband med ett ingripande i en brinnande lägenhet i centrala Luleå. Mannen var misstänkt för grov mordbrand samt mordförsök och i samband med gripandet tvingades polisen avlossa skott mot honom.

Vid 18.30-tiden på lördagskvällen beordrades polispatrull till en fastighet i Luleå. När patrullen kom till platsen brann den aktuella fastigheten kraftigt.

NSD skriver att enligt polisen har ett annat brott begåtts på platsen innan branden bröt ut.

- Det här är mycket större än branden och vi kommer att gå ut med information senare när vi har samlat ihop oss, berättade David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral till NSD.

När polisen anlände till platsen, för att bistå räddningstjänsten, fattades beslut om att gripa en man i 30-årsåldern misstänkt för grov mordbrand samt mordförsök. I samband med gripandet uppstod en allvarlig situation som ledde till att en polisman fattade beslut om att skjuta mannen.

- Han var beväpnad med ett tillhygge, och det finns fler än en målsägare, säger polisens RLC-befäl Björn Pettersson till NSD.

Mannen fördes allvarligt skadad till sjukhus. Hans liv gick inte att rädda och och vid 23-tiden meddelande polisen på sin hemsida att mannen avlidit till följd av sina skador.

Mannens anhöriga är underrättade.

Förutom den avlidne mannen har en annan person förts till sjukhus, på grund av branden. 

Alltid när polis använder tjänstevapen så utreds händelsen av den särskilda åklagarkammaren.

Vad som hänt innan branden på den aktuella adressen är i nuläget oklart.