Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man slog och hotade polis

Jämtlandspolisen rapporterar om flera fall av fylleri och våld mot tjänsteman under lördagskvällen.

Annons

Tidigt i morse greps en man född 1994 misstänkt för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Det var i samband med att polis skulle omhänderta mannen i Östersund som han försökte slå en av poliserna och springa från platsen. Patrullen sprang i kapp mannen och satte handfängsel på honom.

Han ska under hela ingripandet ha uttalat flertalet dödshot mot poliserna och han transporterades till polisstationen. När han nyktrat till väntar förhör.

I centrala Östersund omhändertog ordningsvakter en man då han varit stökig inne på en krog. Mannen fortsatte med sitt aggressiva beteende när polisen anlände vilket resulterade i transport till polishuset för tillnyktring.

I Storlien fick ordningsvakter ingripa mot en bråkig och berusad person på Högfjällshotellet. Mannen överlämnades till polisen i Åre för tillnyktring.