Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man sparkade kvinna i ryggen

En 45-årig man från Östersund döms för att ha misshandlat en kvinna han hade ett förhållande med. Han slog och sparkade henne i ryggen när de var på stan.

Annons

Mannen var berusad helgen i januari när misshandeln skedde. På natten vaknade kvinnan av mannen spelade hög musik och drack alkohol.

När mannen gick på toaletten gömde kvinnan hans dator för att slippa musiken. Hon återtog också 500 kronor som hon lånat ut till mannen.

När mannen upptäckte att datorn ställts undan slog han till kvinnan i ansiktet.

På morgonen vaknade kvinnan vid 10-tiden var mannen mycket berusad och ilsken över pengarna. Kvinnan blev rädd och fick till slut med honom på att gå ut på stan. I centrum skrek mannen att han skulle sparka henne i huvudet. Hon hann se hur han måttade sparken så hon böjde sig framåt så att sparken tog i ryggen.

Sparken dämpades av att hon bar en datorryggsäck, men hon hade ont i ryggen flera veckor efteråt.

Mannen minns inte mycket av händelsen. Tingsrätten finner kvinnans vittnesmål som trovärdigt och dömer mannen till skyddstillsyn, vilket han redan tidigare står under för annan brottslighet.

Han ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till kvinnan samt drygt 8 000 kronor av advokatkostnaden.