Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man tittade på mobilen när han körde – frontalkrockade med bil

En man i 45-årsåldern tittade ner på sin mobil när han körde bil, kom över på mötande körbana och frontalkrockade med en annan bilist.

Olyckan skedde i juli i fjol. Mannen körde längs väg 323 strax utanför Hammarstrand när krocken inträffade.

Mannen åtalades för vårdslöshet i trafik vid Östersunds tingsrätt.

Under rättegången sa mannen att han spelade musik på sin mobiltelefon och att han tittat ner 1-3 sekunder för att välja ny musik. När han tittade upp var han på mötande vägbana och frontalkrocken var ett faktum.

Vad domstolen anbelangade var det klart i och med det. Det var bevisat att mannen gjort skyldig till vårdslöshet i trafik precis som åklagaren påstått.

Mannen döms till 40 dagars böter á 140 kronor samt att han ska betala skadestånd på 24 260 kronor för utebliven inkomst till den person han krockade med.

Den drabbade föraren hade också krävt ersättning för fönsterputsning. Han hade, på grund av olyckan, inte kunnat putsa fönstren hemma, vilket gjort att han beställt jobbet av en firma. Det kravet avslog domstolen.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app