Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man utan körkort åker fast gång på gång – åtalas

En man i 20-årsåldern åtalas för att ha kört bil utan körkort. Eftersom han dömts för samma sak en gång tidigare, anser åklagaren att brottet är grovt.

Det var i oktober 2016 som mannen stoppades på E45 vid OKQ8 i Strömsund. Hans körkort var indraget vilket gjorde att han anmäldes för olovlig körning.

Men det stannade inte där. Några dagar senare stoppades mannen igen för samma trafikbrott på samma ställe.

Till saken hör att mannen dömdes i mars 2016 för att ha kört bil utan giltigt körkort. Då ansåg åklagaren att det räckte med åtala mannen för olovlig körning, vilket också domstolen dömde mannen för.

Den här gången drar åklagaren åt tumskruvarna något. Eftersom mannen uppenbarligen inte kan hålla sig borta från bilen trots bristen på körkort och domstolens tidigare smäll på fingrarna, väljer åklagaren att åtala mannen för två fall av grov olovlig körning.

Som bevisning hänvisar åklagaren till förhör med den åtalade, där han förnekar brott, vittnesmål av polisen som stoppade mannen samt foton från övervakningskameran på bensinstationen.

Läs fler nyheter från Strömsunds kommun här:

Ida vill ge gästerna frihet genom sina hundar

Äggplundrare döms för grovt jaktbrott – ska ha rört sig även i Stekenjokk

Jobbet med "Jills veranda" – en dröm för Hampus från Gåxsjö

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app