Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Man ­utnyttjar sin makt­position"

Det finns uppenbara brister i styrning, ledning och kunskap. Det anser oppositionspolitikern Bo Bergström (AfR) som i ett brev till kommunledningen i Ragunda riktar skarp kritik mot kommunens socialtjänst.

Han har under den senaste tiden blivit kontaktad av flera personer som ansett sig blivit illa bemötta när de vänt sig till kommunen med begäran om ekonomisk hjälp.

– Det som nu har kommit upp till ytan är inte någon nyhet. Varken för kommunalrådet eller kommunchefen. Frågan har diskuterats under flera år och jag har flera gånger begärt att kommunledningen ska vidta åtgärder, säger Bo Bergström.

– Ett arbete som ifo-chef och socialsekreterare fordrar empati, kunskap och erfarenhet. Det är inte bara att slå i lagboken och leka paragrafryttare. I stället för att bistå med någon form av insats och hjälp utnyttjar man sin maktposition och kommer med kränkande uttalanden och söker anledning att fördröja insatsen, säger han vidare.

I sitt brev till kommunledningen är Bo Bergström även kritisk till den höga personalomsättningen vid den här avdelningen.

Enligt de uppgifter han tagit fram har det sedan 2010 och fram till maj i år slutat elva personer vid avdelningen.

Ragundas kommunalråd Terese Bengard (S) vill i nuläget inte kommentera den framförda kritiken.

– Det här är frågor som måste hanteras på ett korrekt sätt. Därför har nu kommunchefen begärt in ett yttrande från ifo-avdelningens sida. Vi räknar med att det ska vara klart till vårt sammanträde i kommunstyrelsen i november, säger hon.