Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många bra – men Sanity bäst!

/
  • Det blev en övertygande seger för amatörtränade Vixie och  Michael von Krusenstierna  i detsjunde loppet.

När Östersundstravet körde i går kväll var det inom V5 en hemmahäst som övertygade mest Business Class. Men den som det snackas om mest i länet nu är en annan vinnare för dagen, nämligen 3-årige Sanity.

Annons

Håkan Holmstrands Business Class imponerade så smått då han för Kenth Åkerlund dök till täten i V5-inledningen, kördes i ett rejält 1.14-tempo hela vägen och han stack enkelt undan och vann på 1.14,6a/1640 meter, närmast före Spjuver med Anders Henriksson som fick luckan från ryggen på den förre. Det var första årssegern och fortsätter hemmahästen att visa en så här tåga finns fina pengar att tjäna framöver. V5 inleddes därmed med en elvaprocentare och det skulle visa sig att ingen streckfavorit höll den här dagen.

– Business Class var ju mycket startsnabb och drog på bra från början, men det var inga problem för han var riktigt bra och det kändes som om att det fanns krafter kvar i mål. Innan loppet sade Håkan bara att hästen inte trivs i dödens, sa Kenth Åkerlund.

lopp dök Super Ge som väntat till täten för Lars Lindberg, fick bestämma i ett lågt tempo och höll undan i ett dåligt lopp.

Samma taktik använde sig Michael von Krusenstierna med Vixie som anförde hela vägen och vann säkert före den utvändige favoriten Myllarbrau/Gunnar Melander.

det bästa till sist, för den häst som såg grymt vass ut denna kväll var Stall Rix-hästen Sanity! Mr Lavec-sonen såg verkligen jättefin ut då Olle Carlsson dirigerade det lilla fältet i ledningen i det tredje loppet. När det var 300 meter kvar fullkomligt exploderade han ifrån sällskapet inför upploppet och här ser Malin Löfgren ut att ha en 3-åring som duger en bit i kullen om han bara håller ihop.

– Sanity är ju fantastisk! Olle petade bara till honom med tömmen och han bara stack. Vi har trott mycket på honom hela tiden, men det verkar som om han är ännu bättre av vad vi har trott, sa Malin Löfgren.

– Jag hämtade honom i månadsskiftet oktober/ november, han blev bättre efter en kastration i januari och utvecklas hela tiden.

en 1.17-tid på det här sättet känns otroligt. Han verkar vara helt travsäker. Han går med lätta aluminium skor fram. Vi fortsätter med en veterinärgenomgång på fredag och den närmaste tiden med några enklare lopp, kanske hemma 12 maj, sa tränare Malin Löfgren efter uppvisningen.

3-årige såg verkligen jättefin och ut, utstrålade klass oh det är mycket möjligt att Malin Löfgren har något stort på gång här.

spelades till favorit i V5-avslutningen men kastade sig omotiverat i galopp efter 150 meter och såg sedan bara ovillig ut.

fick tugga på ute i tredjespår då tempot drogs upp, men gav ändå sig inte och höll finfint i årsdebuten som tvåa.

Mer läsning

Annons