Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många deltog i manifestation mot våld

Uppemot 700 personer deltog i manifestationen för att hedra den 23-årige mannen som knivdödades för drygt en vecka sedan och för att protestera mot våldet.

Efter samling på Österängen gick deltagarna i ett långt tåg genom stan till Badhusparken. Flera bar banderoller med texten "Det räcker nu" Här fanns många vänner till 23-åringen och här fanns också många som inte hade någon relation till den döde, men som ville vara med och hedra honom och för att manifestera mot våldet.

– Vi är här för att gå samman mot våldet, sa en kvinna som deltog.

I Badhusparken höll Albin Jönsson, nära vän till 23-åringen, tal.

– Att han inte är med oss längre är ofattbart, det här skulle aldrig ha fått hända. Det vi kan göra är att visa att vi har kommit till en gräns när vi har fått nog. Det räcker nu, ingen ska behöva mista livet på grund av våldet.

Ceremonin i Badhusparken fortsatte med sång och musik under ledning av Patrik Zackrisson. Därefter följde en tyst minut och sedan gick deltagarna till Södra Gröngatan som blivit dödsoffrets minnesplats. Där var det många som la ner blommor och placerade ut ljuslyktor.

Läs mer

Häktningsförhandling för misstänkte mördaren

Misstänkte mördaren begärs häktad

Mordmisstänkt kommer att begäras häktad

Man i 25-årsåldern anhållen misstänkt för mord

Sörjande unga samlas i kyrkan

"Det här skulle vara glädjens dag"

Knivdödad 23-åring hemmahörande i länet

Polisen söker vittnen

Misstänkt mord i centrala Östersund