Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fans håller på Jaded i Elitloppet

/

Om Jaded vinner Elitloppet blir det trångt i vinnarcirkeln. Hästen ägs av Travkompaniet som har 5 500 andelsägare. Närmare 1 000 av dem finns på Solvalla i morgon.

Annons

Stefan Hultman tränar Travkompaniets hästar som har haft mycket stora framgångar sedan starten 2002. Totalt har deras hästar tagit lite över 160 segrar och sprungit in 31 miljoner kronor.

Bland Travkompaniets topphästar finns Calvin Capar, Jocose, Jaded, Lie Detector och nya stjärnan Maharajah. Tillsammans har de vunnit storlopp som Kriteriet, Sprintermästaren, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal, E3 och Sweden Cup.

– Jag tror nog att de flesta är nöjda, säger Hultman en aning blygsamt.

– Man blir inte rik i pengar på att ha en andel i Travkompaniet men man blir rik på upplevelser. Och tillsammans har vi ju varit med om mycket roligt.

äger Travkompaniet 16 hästar.

– Det är ju dyrt att äga häst och de flesta har inte råd att köpa en egen. Men nu får väldigt många möjlighet att vara med för en liten summa. Jag försöker ge dem så bra service som möjligt, två dagar om året får de också komma ut till stallet och vara med och köra häst. Det är mycket populärt, berättar Hultman.

– Ur Travkompainets ägare har det sedan blivit ett par mindre konsortier som köpt häst tillsammans och det är ju väldigt bra för travsporten.

har redan anmält sig för en plats på Solvalla på söndag. Man räknar med att ytterligare ett par hundra dyker upp när det är dags för Elitlopp med Jaded. 7-åringen var nära att bli uttagen redan i fjol.

– Jag tyckte att Jaded platsade då men nu är det söndag som gäller och det ska bli mycket spännande, båda för mig och ägarna. Hästen är klart på väg uppåt i form, jag tränade honom inne på Solvalla förra veckan och allt kändes bra. Vi siktar i första hand på en finalplats, sedan kan allt hända, säger Hultman.

– Faktiskt ännu bättre. Har nog aldrig sett honom så fin, jag kör ju honom aldrig själv utan det är bara skötaren Lisa Aspman som sitter bakom. De trivs så bra ihop och då behöver jag bara säga hur hon ska köra. Han har ett perfekt läge och jag tror han tar sig till final.

Mer läsning

Annons