Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många får vänta på hjälp från kommunen

Förra året var det 46 personer som fick vänta längre än tre månader på att beslut inom socialtjänstlagen och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, skulle utföras i Härjedalens kommun. Siffran hittills i år är 23 personer. 
Det handlar bland annat om olika boenden och kontaktpersoner. 

Till boenden är det långa köer. När det gäller kontaktpersoner är det svårt att rekrytera. Ibland tackar någon nej och väljer att vänta vidare på ett boende i en viss ort. 

– Vi ser över våra boenden och hur de ska organiseras så att brukarna kan få ut det bästa, säger Denise Wallén, chef för socialförvaltningen i Härjedalens kommun. 

Två funktionshindrade personer har fått vänta längre än tio månader på att få kontaktpersoner. Det ogillar Ivo och har lämnat över ärendena till förvaltningsrätten som ska avgöra om Härjedalens kommun ska betala särskild avgift för att det har tagit för lång tid att utföra besluten, som fattades under 2012 och i början av 2013.