Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många HD-åkare samlas i Åre

I sommar blir det en stor Harley-Davidson-träff i Åre. Arrangören räknar med uppemot 800 deltagare.

H.O.G. Jämtland Chapter ordnade en liknande mc-fest 2010 och Robert Stjärnström, kassör och styrelseledamot, beskriver det som ett mycket lyckat arrangemang.

– Det är ett härligt gäng och man träffar många nya människor. Förra gången hade vi besökare från bland annat Italien och USA, säger han.

För en tid sedan fick Jämtland Chapter åter frågan från den nationella H.O.G-föreningen om att arrangera 2014 års träff, 24-27 juli. H.O.G. står för Harley Owners Group.

– Vi kommer att hålla till på Holiday Club den här gången också, vi har bokat hela hotellet. Det är redan 150 personer som har bokat och det är bra. Hoppas att vi får bra väder.

Arrangemanget kräver en hel del förberedelser och under hösten har ett 15-tal personer jobbat med att organisera "Sweden national H.O.G. Rally 2014". Bland annat pågår bokning av ett antal lokala band, som ska stå för musikunderhållningen.

Det kommer att bli en hel del motorcykelåkning, bland annat till Storulvån och Fäviken, där Game Fair pågår samtidigt.

– Vi kommer att ha upplevelseturer för att få se vår fjällnatur. Och på eftermiddagarna blir det after bike, säger Robert Stjärnström.