Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många jämtar körde i Rasbo

Första deltävlingen i MKR (Mellansvenska Kart Racing­serien) kördes 2–3 maj på Rörken utanför Uppsala med 199 startande.

Kartracingserien MKR, som alltid lockar ett stort deltagarantal i alla klasser har i år 2009 tvingats ändra klassindelningen så att man kör enbart fyra klasser per dag, vilket ger kortare dag för de aktiva med långa resor efter avslutad tävlingsdag och skoldag dagen efter.

Arrangemanget fungerar bra och det blir lugnare för alla inblandade.

Under lördagen kördes småklasserna Cadetti 60 ccm (kubik) Micro och Mini 85 ccm. Från Jämtland startade Wille Jonson i Cadetti åldersgruppen 7-9 år, vilket är en uppvisningsklass där man inte tävlar.

I klass Micro strypt 85 ccm motor åldersgrupp 9-12 år körde Andreas Granlöf och Daniel Johansson. I klass Mini ostrypt 85ccm motor åldersgrupp 11 år och äldre, körde Jonatan Jonsson och Pontus Jonsson.

var något sämre väder inledningsvis och regnet hängde i luften men så kom solen och allt blev frid och fröjd.

I klass Rotax Max 125 ccm 15 år och äldre startade Cim Hermansson, Emelie Moe, Filip Sjödin och Pierre Selander.

Alla hade diverse problem med inställningar, ny klass gör att allt inte stämmer. Endera får man inget fäste – karten sladdar eller så får man för mycket fäste och man tappar fart eftersom däcken blir för varma och klibbar fast mot banan.

Bäst gick det för Pierre Selander som slutade fyra i klassen. Cim Hermansson hade problem med fästet och blev stående i en startkrasch i första kurvan, Emelie Moe hade svårt att hitta inställningarna och slutade på 22:a plats, Filip Sjödin hade motorproblem (trots att allt bytes ut utan att bryta plomberingen) och slutade på 24:e plats.

I Rotax Max Junior startade Mattias Johansson, och slutade på en fin 10:e plats.

 

Bilsportförbundet gör under en treårsperiod med början 2009 en turné Kadetti on Tour som kommer till Berg vecka 22 och 23 och till Östersund vecka 24 och 25 så att alla barn 7-10 år kan passa på att provköra en riktig kart med 60 ccm motor gratis.

Dessutom har Jämtlands Motorklubb fått en SM-deltävling i karting 2010 så det blir mycket spännande framöver. Nästa tävling blir MKR i Katrineholm och NorrlandsCupen alternativt MKR i slutet av Maj