Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många kämpar för Bostugan

Nu kämpar de boende för Bo­stugans överlevnad. Överlever ­Bostugan överlever också bygden, menar de boende i Bodsjöbygden.

Annons

Kooperativet startade 1995. Allt har varit frid och fröjd fram tills sparförslaget som innebär att äldreboendet Bostugan kan tvingas lägga ned verksamheten. Nu gör de boende i Bodsjöområdet allt för att rädda kvar verksamheten

Redan har 200 av de 400 som bor i Bodsjöbygden skrivit på en protestlista. Kooperativets medlemmar uppvaktar politikerna för att förhoppningsvis få dem att ändra sin uppfattning om en nedläggning av Bostugan.

Även PRO kämpar på sitt håll för att rädda äldrekooperativet. Uppvaktningar och skrivelser avlöser varandra.

– Kampen knyter oss samman ännu mer. Dessutom är 2012 utsett av FN som kooperativens år. Och i det läget väljer våra politiker att bekämpa våra kooperativ i Bodsjöbygden, något som rimmar illa med omvärlden. Just nu är vi väldigt oroliga för framtiden, säger Berit Norberg, kassör i Bostugan.

Förslaget om en eventuell nedläggning ska behandlas i kommunstyrelsen 7 december, därefter ska ett beslut fattas 23 december.