Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Många kommer att gå i konkurs på grund av Copperhill

Flyttexpressen i Östersund har fordringar på 550 000 kronor på Copperhill. Nu har firman gått i konkurs. Sju anställda förlorar jobbet.

– Vi har hållit ut länge, men det kommer inga pengar så nu går det inte längre, säger ägaren Thomas Karlsson.

Firman är den första som faller som en direkt följd av Copperhills kris. Fyra–fem personer jobbade i stort sett heltid på Copperhill under byggtiden, berättar Thomas Karlsson. Men betalningen har uteblivit och nu är Flyttexpressen en av cirka 325 fordringsägare som har krav på hotellföretaget.

– Det är för jävligt. Det är många som kommer att gå i konkurs på grund av Copperhill, säger Thomas Karlsson.

Flyttexpressen fraktade inventarier och möbler till hotellet och hyrde också lokaler i Östersund där mycket förvarades innan hotellet var färdigbyggt. Enligt konkursförvaltaren Lars Ederwall hade firman också andra ekonomiska bekymmer men Copperhills oförmåga att betala fakturan var droppen för Flyttexpressen.

Ett annat av de över 300 företagen som har innestående betalningar hos Copperhill är relativa nya stenföretaget Granit & Form i Ås. Stefan Jönsson levererade bänkskivor i granit till hotellets alla lägenhetspentryn. Nära på en fjärdedel av ett års omsättning var jobb för lyxhotellet på Förberget.

Granit & Form har fått alla sina räkningar betalda utom den sista fakturan, ett jobb med stenskivor till relaxavdelningen.

– Det har funkat jättebra ända tills på slutet, säger han. Det känns inte som om vi står och faller med detta, det påverkar inte så mycket. Men det är trist. Det här är lite medaljens baksida med företagande. Man kan inte kräva förskottsbetalning och vi hoppas fortfarande på att få betalt.