Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många länsbor kan prisas vid Idrottsgalan

Henrik Lundqvist, Rikard Grip, Anna Holmlund och damstafettlaget skidor finns med bland de nominerade till priserna vid Idrottsgalan.

Det är endast ett par kategorier, Årets kvinnliga idrottare och Årets nykomling/Lilla Bragdguldet, som inte har kandidater med länskoppling. Till det andra stora priset, Årets manlige idrottare, finns två – Åreuppväxta NHL- och OS-målvakten Henrik Lundqvist samt Östersundboende dubble OS-medaljören Daniel Richardsson.

Det är just från skidspåren som länets flesta kandidater kommer. Som förbundskaptenen Rikard Grip, Vålådalen, som kan få priset Årets ledare efter OS-framgångarna.

Dessutom hör ju tre fjärdedelar av OS-guldlaget, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag i damstafetten hemma i länet. De är nominerade i både Årets lag och Årets prestation.

Årets lag kan även OS-guldherrarna i längdskidor få, och även där har vi en länstrio i Lars Nelson, Johan Olsson och Daniel Richardsson. I kategorin Årets prestation finns numera Åreboende OS-bronsmedaljören i skicross – Anna Holmlund.