Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många nya jobb till länet

Arbetsförmedlingen placerar en ny central enhet i Östersund. Vilket innebär att 40 personer kommer att nyanställas.
– Det känns väldigt bra att vår ledning har beslutat att placera den nya enheten här i Östersund, säger Christina Storm Wiklander i ett pressmeddelande.

Regeringen har beslutat att införa nya åtgärdsregler för aktivitetsstöd och utvecklingsersättning. Vilket innebär att det blir samma regler som gäller oavsett om man får ersättning från a-kassa eller aktivitetsersättning. Reglerna träder i kraft i mars nästa år och ska följas upp av den nya enheten.

– Att utreda och fatta beslut om eventuella sanktioner blir en ny och viktig uppgift för Arbetsförmedlingen. Därför inrättar vi en central enhet för att hantera dessa beslut snabbt, enhetligt och rättsäkert säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.

I morgon tisdag kommer Christina Storm Wiklander, som är Arbetsförmedlingens chef för Södra Norrland, informera mer om enhetens uppdrag, var den kommer att placeras och vilken sorts kompetens som kommer att behövas.