Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många olyckor på spåriga vägar

Under helgerna har det varit väldigt många trafikolyckor i Härjedalen.

Bara under trettondagen var det fem kända olyckor i Härjedalen och på trettondagsaftonen minst tre.
– Det är riktigt halt och väldigt spårigt, konstaterar Jonas Olsson, räddningsledare i Ytterhogdal, när han är ute och arbetar på en singelolycka längs E45 vid Ytterhogdals station.
I den aktuella olyckan körde en bil i diket efter att föraren berättat att fästet bara försvunnit i en kurva.
– Enligt honom gick det inte fort men ändå började bilen sladda, förklarar Olsson och blickar ut över den glansiga och spåriga vägbanan.
Nu klarade sig föraren, tre barn och två hundar, ur olyckan utan skador trots att bilen hamnade på taket.
– Det blev ett rejält pådrag då det enligt larmet skulle gälla en minibuss så det kom tre ambulanser hit till olycksplatsen.
Under tiden Ytterhogdals räddningstjänst arbetade kom nästa larm om en olycka vid Messubodarna, några kilometer från länsgränsen längs riksväg 84, och strax före larmades Svegs räddningstjänst ut till två singelolyckor vid Fågelsjö längs E45. Tidigare på dagen inträffade en lindrig krock i korsningen vid bensinmackarna i Sveg.
– Jag har nog inte varit med om en period med så många olyckor i tät följd. Den här storhelgen har varit hemsk, säger Olsson.