Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många skratt i Alsen

Jenny Isaksson har recenserat Alsenrevyns "Nyflidd".

Hur ser den radikala lösningen på glesbygdens problem ut? Vad heter Yohios okände bror? Och vad gör de egentligen på bolaget?

Många frågor får sina svar hos årets Alsenrevy som hade premiär i lördags inför fullsatt hus i nya lokaler.

Med en välkomponerad revymeny, både matmässigt och sketchmässigt, blev Alsenborna underhållna.

Alsenrevyn grundades för sex år sedan, men hade ett uppehåll förra året. Det märks på scenen att de är ett väl sammansvetsat gäng.

En del av sångnumren haltar lite och tillför inte så mycket till revyn, men en del är briljanta, som när Yohios bortglömda bror Johejdu (gestaltad av Fredrik Forss) äntligen får sin revansch.

En svensk version av Stings "Fields of gold", "Avtryck i snön", är vackert och avskalat sjungen av Karina Mattiason.

KG Gustavssons "Bultens allservice" är en innovativ lösning på glesbygdens problem att få det att gå runt som egenföretagare. Han har hand om dagis, äldrevård, säljer underkläder och kanske även sin egen fru.

Den sketchen återkommer klurigt i en annan sketch, med en desperat kvinna med ett hus som brinner. Efter att ha blivit omkopplad i evighet hamnar hon hos just Bulten.

"Ett besök på Systembolaget" gränsar till buskis, men på ett så roligt och finurligt sätt att man köper de plumpa skämten. Inslaget lockar nog till flest skratt under kvällen.

"Spelmansstämman" är också ett sådant nummer som lockar till skrattsalvor, det är en helknasig drift med det folkliga.

Alsenrevygänget har verkligen lyckats med att sätta ihop ett program för alla smaker, och jag rekommenderar varmt ett besök för att mjuka upp smilbanden i vintermörkret.