Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många söker utbildning på Mittuniversitetet

Drygt 31 000 personer har sökt utbildning vid Mittuniversitetet inför höstterminen.

Intresset för utbildningarna vid universitetet har varit stort de senaste åren och ansökningarna inför årets hösttermin är fler än både 2011 och 2012. Däremot är det en bit kvar till rekordnoteringen 2013 då över 35 000 personer sökte.

– Det är glädjande att vi på nytt får ett kvitto på att vi har ett attraktivt utbud av utbildningar. Söktrycket till Mittuniversitetet har varit högt under de senaste åren och det kommer att vara en fortsatt stor konkurrens om utbildningsplatserna på universitet och högskolor, säger Anders Söderholm, rektor, i ett pressmeddelande.

Utbudet av kurser inför hösten är en fjärdedel färre jämfört med 2013 och det är en anpassning till sänkta anslag för grundutbildning. Det är också förklaringen till att totala antalet ansökningar är färre i år jämfört med ifjol.