Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många som kan spela Allan

Teater, visa, folkmusik och jazz uppblandat med äkta hästjazz från Aspås.

Det var något av innehållet när Allan Edwalls stipendium för 2013 på måndagen delades ut i ett som vanligt fullsatt Folkets Hus i Hissmofors.

Avspänd och välvald konferencier var Anders Hedén, vars sångkonst ofta ligger mycket nära Edwalls idiom, även om han valde att lägga betydligt mer vibrato än Allan skulle gjort i den inledande sången om skitlukten.

Anders följdes av hyllade duon "Herbie" från Östersund, som bland annat gjort bra ifrån sig i Musik Direkt. Blåsaren Erik Hellqvist är också sympatiskt avspänd och självironisk, vi fick veta att låttitlar är deras sämsta genre, vilket inte gör något när musiken är så hänförande.

Folkmusik, Thaipaviljongen och inte minst lysande duon Norrland hör till deras uppenbara inspirationskällor och en låt var särskilt dedicerad till Norrland.

Också kvällens huvudakt Simon Sjöstedt agerade avspänt och sympatiskt, även om jag gärna hört mer av hans hemvävda country med stänk av både americana och sydamerikansk musik.

Simon spelar i flera olika band och frontar i gruppen Della Ridge, som i somras vann en av klasserna i country-SM, själv pluggar han numera Musik- och mediaproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Innan dess har han studerat vid Birkagården och skaffat sig handfast erfarenhet genom att turnera med ABBA-musik i staterna.

Kvällen avslutades med att Åsa Bergh tolkade Monica Z med hjälp av Andreas Aarflot och Bosse Sandberg.