Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många topp 3-platser vid dubbla cuper i Hudiksvall

Max Novak och Tua Dahlgren var placeringsmässigt bästa länsåkare vid helgens två skidcuper i Hudiksvall.
Novak var dubbeltvåa i H19–20, medan Dahlgren hade samma placeringar i D17–18.

Det handlade om en deltävling i Intersport och Scandic Cup och som vanligt var startfälten både breda och vassa. Sveriges bästa åkare under landslagsnivå, var samlade.

– Hudiksvall gjorde ett bra arrangemang, även om masstartsbanan var smal och trång, säger Ulf Rotvold, ledare i Åsarna.

Skidhelgen började i fredags, med en prolog på 5 respektive 3,3 kilometer för seniorerna, samt distriktsstafetter för de yngre.

Här slog Östersunds Oskar Kardin till och vann herrloppet, strax före Hudiks Anton Lindblad. Damernas korta variant gick till hemmaåkaren Evelina Settlin. Åsarnas Emma Wikén var sexa.

J/H tog en framgång även i damstafetten, där trion Signe Rosenberg, Tilda Johansson och Tua Dahlgren, vann D17–20.

Helgen fortsatte med ytterligare sex topp 3-platser för länet. Allra bäst lyckades Offerdals Max Novak och Spikbodarnas Tua Dahlgren som tog dubbla andraplatser.

– När det gäller Max var det ganska väntat. Han är bra och hade fått köra JVM om han inte varit skadad, säger Ulf Rotvold.

Hur ser du på dina åkare i Åsarna?

– Många var bra, men vi måste nämna dagens insats av John Leander och även Lisa K Svensson. Lisa var femma i går (lördag, D21 – bara fem sekunder bron tredjeplatsen), det var väldigt bra gjort.

Tua Dahlgren och Sollefteås Frida Karlsson hade en tuff kamp båda dagarna, där Karlsson drog det längsta strået. Men det här var ändå ett synnerligen starkt formbesked av Åstjejen, som sedan några år tillbaka tävlar för Spikbodarna.

De övriga topp 3-platserna togs av Åsarnas Emma Wikén i D21 och Offerdals Elias Dahl i H19–20.

En honnör måste vi ge Hudiksvalls Evelina Settlin som vann i D21 alla tre dagar.