Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många turer kring anrikt bageri

För de anställda på bageriet i Lierne väntar en orolig framtid.

De optimistiska menar att framtiden kan innebära ett beslut om fortsatt verksamhet i Lierne. Det skulle kunna innebära en utökning av antalet anställda och en utökad produktion.

Pessimisterna däremot ser en flytt av hela verksamheten ner till södra Norge, till trakterna av Bergen.

Vad som blir utfallet vet ingen av de anställda på bageriet i dag. Ett besked var planerat redan till februari, men ännu har inget hörts.

I fabriken i Lierne, som bland annat tillverkar den kända Li-lefsan, jobbar i dag mellan 25 och 30 svenskar.

Lierne Bageri såldes 2011 till företaget Rieber & Son i Bergen för 133 miljoner norska kronor. Men Orkla, som är en av de allra största livsmedelsjättarna i Norge, tog öververksamheten under förra året. Orkla är ett norskt industrikonglomerat som är verksamt i Norden, Östeuropa, Asien och USA.

Bageriet, som bland annat gör Li-lefsan, har under perioder haft problem med lönsamheten. Nya ägaren, storkoncernen Orkla funderar nu på hur läget ska förbättras och där ingår möjligheten att flytta produktionen.

Enligt norska tidningen Namndalsavisa ska ett beslut om framtiden fattas i mitten av april.