Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många utryckningar till bränder i helgen

Det var många bränder i helgen runt om i länet, och framför allt var det flera gräsbränder.

Räddningstjänsten i Östersund fick under fredagskvällen vid 22.35 rycka ut för att släcka en brand alldeles intill brandstationen. Det sedan någon eller några personer satt eld på utemöbler på Campus.

Räddningstjänsten i Strömsund fick vid 13-tiden på lördagen rycka ut på en gräsbrand i Tullingsås. Det var en sträcka på 100–150 meter som brann.

Ett tag hotades ett bostadshus, men räddningstjänsten lyckades efter en dryg timmes arbete släcka branden.

En stund senare, strax efter klockan 15, larmades Räddningstjänsten till en gräsbrand i ett villaområde i Strömsund.

Det var på Björnstigen det brann och blåsten innebar risk för att branden skulle sprida sig. Ett 40 meter gånger 40 meter stort område brändes av.

Räddningstjänsten i Brunflo fick rycka ut vid 15.40 tiden på lördagen för att släcka en gräsbrand efter Rissnavägen. Det var en gräsbrand cirka en kilometer utanför samhället, men branden som låg nära skogen, var snabbt släckt.

Räddningstjänsten i Hoting och brandvärnet i Norråker larmades till en gräsbrand i Västertåsjö klockan 17.10 på lördagen. Det blåste och elden var ett tag bara 5–10 meter från en byggnad. Nu lyckades de som larmat släcka på egen hand, och därför var bara brandvärnet i Norråker som behövde åka fram.

Räddningstjänsten fick 01.13 på söndagsnatten larm om att en verkstadsbyggnad brann i Lien. Räddningstjänsten i Hammarstrand, Kälarne och Bispgården ryckte ut, och tillsammans lyckades de släcka branden.

Vid 14.30-tiden i går larmades räddningstjänsten till en brand i Rätan. Det var en gräsbrand som spridit sig vid Norsbron.