Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill hjälpa Maria att ge till Ghana

Det har aldrig varit lättare att starta en insamling än nu.
Det enda som behövs är ett ändamål, en Facebook-sida och naturligtvis en driven person som drar i trådarna.
Allt det här kan Maria Flink intyga, som startat ett projekt för fattiga i Ghana.

Östersundsbon Maria var nyss och hälsade på sin man, som för närvarande bor i staden Shama. Fattigdomen där är stor, och efter att ha fått insyn i befolkningens vardag så bestämde sig Maria för att starta ett projekt. Hon ska i synnerhet hjälpa unga kvinnor att utbilda sig och få lära sig ett yrke, nämligen sömnad. Därför samlar hon nu i pengar för att kunna köpa symaskiner, tyger och andra tillbehör som behövs. Dessutom uppmärksammade hon två ungdomar som har ett medfött fel på ryggen, vilket gjorde att de hasade sig fram på marken med händerna. Dessa skulle hon vilja ge en varsin rullstol.

Hon gjorde ett upprop via Facebook-gruppen Recycle Östersund, och det dröjde inte länge innan hon fick respons.

– Jag har fått ett otroligt gensvar, och folk vill både skänka pengar och tyger, säger Maria när vi träffar henne efter hemkomsten till Östersund.

Dessutom kommer hon att anordna en loppis i Östersund, i samarbete med NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, och UNF, Ungdomens nykterhetsförbund. Den kommer att äga rum 25 januari i Pelarsalen, och just nu söker hon människor som är intresserade av att hyra något av de tio borden för 200 kronor per styck.

– Bordshyran går oavkortat till insamlingen. Grejen är att vi redan har skickat pengar till två symaskiner, men vi låter gärna det här projektet växa så att många fler kan få hjälp. Förhoppningsvis har vi råd att bygga ett hus för verksamheten på plats så småningom. Vi ska även bilda en ideell förening som kan driva projektet. Just nu kan man bara sätta in pengar på mitt konto, men min man finns ju på plats och dokumenterar så att allt går rätt till, och att inga pengar försvinner på vägen.

Maria Flink har även förhoppningar om att det kan anordnas en konsert till stöd för projektet.

– Jag pratade med mina kollegor på kulturskolan i Östersund, och de var helt klart intresserade av att fixa en spelning, men det är inte beslutat ännu.