Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många ville bidra till Juliaresan

"Vi är alla här med samma mål, att hjälpa till att samla in pengar till barncancerfonden". Med de orden inleddes söndagens adventskonsert i Stora kyrkan.

Cancer är något som nästan alla har en relation till. Beatice Björch, Stina Lif, Adéle Rundgren och Amanda Löfgren i Juliaresan fick uppleva sjukdomen på nära håll när deras bästa vän Julia Björch förlorade kampen mot cancern. Några dagar senare startade de projektet Juliaresan för att hedra sin vän och samla in pengar till barncancerfonden. I år är målet att samla in en miljon kronor, i dag meddelade de att de kommit upp i hela 850 000 kronor.

Efter Juliaresan klev Annalina Lidgren upp på scen och spelade för den nästan fullsatta kyrkan. Sedan spelade Alexander Lund med sitt band Lumberjack and the suits. Andréa Lundquists låt "Vilka är ni" har visats över 14000 gånger på Youtube, i dag spelade hon den till förmån för Juliaresan. Sist ut var Matilda Melin, känd från Idol, som gjorde sitt första framträdande sedan hon fick lämna musiktävlingen.

Adventskonserten arrangerades av Vivo UF som är Kerstin Jarlås, Gry Tjernström och Ella Kristoffersson. Intäkterna går oavkortat till Juliaresan.