Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångårig ÖP-medarbetare har gått ur tiden

En journalistisk röst har tystnat. I helgen avled den mångårige ÖP-medarbetaren Tommy Johansson i sitt hem på Frösön.
– Han var en otrolig människa, säger ÖP:s tidigare chefredaktör Bosse Svensson.

Bördig från Närkeslätten började Tommy Johansson sin journalistiska bana på Länstidningen i Östersund 1979.

– Vi träffades på LT och hade exakt samma musiksmak. Vi kunde flera av Dan Anderssons bitar utantill, minns fotografen och reportern Jan Andersson som var en nära vän till Tommy Johansson i nästan 40 år.

– Han var en otrolig skribent och en riktig stilist. Enormt duktig på att skriva. Det kommer bli fruktansvärt tomt och är så overkligt att det finns inte.

Efter 10 år på Länstidningens redaktion tog Tommy Johansson steget över till konkurrenterna på Östersunds-Posten. Den dåvarande chefredaktören Bosse Svensson minns en hängiven journalist med stort rättspatos.

– Han var en otroligt fin och snäll människa. Samtidigt var han också en väldigt tänkande person som reagerade hårt på sociala orättvisor. Han var en jättebra reporter på det sättet.

Bosse Svensson nämner en rad reportage och serier i Östersunds-Posten som fick stor uppmärksamhet.

– Han var både en god vän och en medarbetare. Det är väldigt ledsamt att han gått bort.

Tommy Johansson arbetade på lokaltidningarna i Jämtland i 20 år innan han blev frilans med kunder som Sveriges radio, SVT och TV4. Tommy Johansson blev 68 år.

Läs även: Reportage av Tommy Johansson och Jan Andersson: Cyklist försvann från loppet Storsjön runt – återfanns av LT