Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mange ute på segwaytur igen

Från Ystad till Kiruna på segway är målet för Magnus Lindvall. Under lördagen lämnade han Sveg och körde i riktning mot Östersund och därmed är drygt halva sträckan avklarad.

I mars fick länsborna stifta bekantskap med en märklig företeelse ute på vägarna. Magnus Lindvall skulle då åka segway från Stockholm till Jukkasjärvi men han tvingades bryta efter en olycka ovanför Östersund. Nu tar han nya tag och spänner bågen lite högre, Mange on tour har tänkt sig att åka mellan Ystad och Kiruna för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Det är många som gett sig ut på långturer tidigare men jag är garanterat först på att åka genom Sverige på segway, säger Magnus Lindvall som blir väl mottagen i de städer och samhällen han stannar till.

– Jag tycker att det blir trevligare och trevligare. Här uppe i norr så hälsar ju folk när jag kommer, säger Lindvall som även låter vanligt folk få gratis segwaylektioner i mån av tid.

I Sveg bodde Mange och hans följeslagare Michael Hemming under fredagsnatten, på kvällen besökte de torget där bland annat Hasan Tömek visade sig vara en klippa på att köra segway.

– Det var riktigt roligt att köra, men de är nog lite dyra för att man ska köpa en och åka runt med, säger Hasan Tömek.

Etappen mellan Mora och Sveg var lång, lördagens resa mellan Sveg och Östersund ännu längre.

– Jag antar att det tar tio timmar ungefär så vi kommer väl fram på kvällen, säger Michael Hemming som har sex segways i följebilen för att kunna byta när batteriet tar slut. På en laddning har Mange kört i snitt tre mil med varje segway så sträckan upp till Östersund är nästan max för vad de kan färdas utan att ladda om några.

Läs mer:

Mange åker 140 mil på Segway