Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonsatsning ger 360 nya lägenheter

Skalspasset i Vemdalen expanderar kraftigt. Byggandet av de första lägenhetshotellen i gång. När allt är klart finns det 360 nya lägenheter i området.

Annons

Det är, som ÖP tidigare berättat, markexploatören Skalpasset AB som i första omgången vill satsa 40 miljoner kronor på Skalspasset några stavtag från skidområdet som invigde för några år sedan.

Gunnar Forss är vd för Vemdalen Rekreation Skalpasset AB och delägare i de två hus som nu byggs med 16 lägenheter i varje. Hans idéer skiljer sig på flera punkter från andra exploatörer i fjällen.

– Det räcker inte att bara planera för vintern och kränga bostadsrätter. Vi vill utveckla området med möjlighet till rekreation också på sommaren. Så vill vi ha mer av familjeentreprenörer som finns på plats. Vid många större företags anläggningar ser det hemskt ut när snön har smält.

Gunnar Forss anser att tillgängligheten i svenska fjällen är mycket viktig. Som besökare ska man kunna lita på att det är öppet. Hans vision är att det så småningom ska finnas 5 000 bäddar i Skalspasset och Klockarfjällsbacken.

– Vi vill skapa det bästa familjeområdet för skidåkning i de svenska fjällen, men även ett område som inbjuder till aktiv fritid under sommarhalvåret.

Investeringen rör sig i första omgången om 25 miljoner kronor, varav Norrlandsfonden beslutat om ett lån på 6 miljoner kronor.