Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljontvist med tidigare delägare

Vid borgenärsförhandlingen fanns även en företrädare för företaget ”Vanilla Venture” som var med i början av Copperhillbygget.

– Det är klart att vi har krav även om vi inte finns med på listan av fordringsägare. Det är föremål för en process, säger Lars Ivarsson som är grundare av och styrelseordförande för utvecklingsföretaget Vanilla Venture AB i Stockholm.

Vanilla Venture fanns med som part till de holländska huvudägarna när Copperhillprojektet drog igång i mitten av 2006. I september lämnade Vanilla Venture samarbetet.

– Vi hade mycket olika uppfattningar och det var en del missförstånd, säger Lars Ivarsson.

Han vill inte avslöja hur många miljoner kronor som Vanilla Venture kräver av Copperhill Mountain Lodge AB.

Men Copperhill Mountain Lodge AB kräver i sin tur Vanilla Venture på betydande belopp. Det framkom under borgenärsförhandlingen.

Copperhill Mountain Lodge AB har vid Stockholms Handelskammare påtalat skiljeförfarande och kräver att Vanilla Venture ska betala 96 miljoner kronor.

Ursprungligen var kravet ställt på Vanilla Ventures dotterföretag Modulhus i Åtvidaberg AB. Men det har försatts i konkurs.

Även Staff Hotel AB med säte i Stockholm har en pågående tvist med Copperhill. Det företaget var representerat av vd:n Lars Nässil.