Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Mannen blev allt galnare för var dag som gick"

De träffades på nätet och först verkade han trevlig. När han sedan flyttade in hos kvinnan, i mars, blev han som galen.
Nu har han dömts till fängelse i ett år och två månader.

Annons

Deras tid som sambos blev bara en knapp månad. Men en mycket händelserik månad.

Kvinnan fick kontakt med den 21-årige mannen på nätet. De träffades ett par gånger och då noterade kvinnan att han ivrigt chattade med andra kvinnor.

Men hon ät det bero. För rätten förklarade hon att hon ändå tyckte att han var världens underbaraste karl.

Mannen flyttade in till kvinnan, i en ort inom Östersunds kommun, i början av mars – och genast blev han som förbytt. Ideligen tog han stryptag på henne och för varje dag som gick blev stryptagen allt våldsammare.

"Det händer något konstigt i mitt huvud" konstaterade han själv.

Det tog inte heller länge förrän kvinnans 7-årige son utsattes för strypgreppen. Men rent praktiskt var det ändå kvinnan som skulle bli offer för det eskalerande våldet. Hon hotades med kniv ett par gånger och han höll ett papper och en cigarettändare framför hennes ansikte, och hotade att tända på.

Vid ett tillfälle hotade han att tända på kvinnans sängkläder.

Slag förekom också och ett slag har gjort att hörseln skadats.

De sista tre dagarna tycks ha varit infernaliska. Vid fler tillfällen slängdes kvinnan ned på en säng, han greppade hennes ben och vred om. Alla hot underströks med att längenheten "skulle bli en brottsplats".

Under de sista dagarna utsattes kvinnan för sju, åtta rejäla strypförsök per dag.

Och hela tiden har mannen suttit uppe på nätterna och chattat med andra kvinnor.

Innan mars månad var över hade mannen hunnit gripas av polisen. Under rättegången nekade han i allt väsentligt till de misstankar som riktades mot honom.

Men rätten väljer att gå på kvinnans linje och en del teknisk bevisning stöder också hennes berättelse.

Mannen får fängelse i ett år och två månader, för grov misshandel och olaga hot. Till kvinnan ska han betala ett skadestånd på 35 000 kronor.