Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen knivhögg kvinnan i bröstet och sprang iväg

En man har gripits som misstänkt för mordförsök på Frösön på torsdagseftermiddagen. Offrets skador är inte livshotande, enligt polisen.

När en kvinna öppnade för att det hade ringt på dörren, stod en man med kniv utanför. Mannen högg henne i bröstet och sprang iväg därifrån, enligt uppgift till ÖP.

Mannen, som är i 25-årsåldern, kunde gripas av polisen i närheten av brottsplatsen vid 17.30-tiden på torsdagen. Gripandet uppges ha gått lugnt till.

– Han har varit väldigt medgörlig med oss, säger Magnus Hamstig, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Vid 22.30-tiden hade polisen ännu inte hållit något förhör med honom. Förhoppningen var att det skulle kunna ske under natten.

– Han mår väl inte så där jättebra. Vi misstänker att han är påverkad, säger Magnus Hamstig.

Av vad är ännu oklart, men polisen har tagit prover för både alkohol och narkotika. Men att det skulle ha varit hans eventuellt påverkade tillstånd som låg bakom dådet är inget som polisen vill spekulera i.

– Vad som utlöst det hela har vi ingen som helst aning om, säger Magnus Hamstig.
För polisen har det inte framkommit vare sig något motiv eller något som tyder på att de båda hade någon relation till varandra. Mannen är inte känd för brottslighet sedan tidigare.

Något förhör med kvinnan, som är i 60-årsåldern, har inte kunnat avslutas än. Hon fördes till sjukhus men ska inte vara allvarligt skadad, enligt polisen.

– Vad vi än så länge fått höra ska det inte vara någon större fara, säger Magnus Hamstig.

Misstankarna gäller försök till mord. Att brottsrubriceringen kan komma att ändras är inte uteslutet, beroende på vad utredningen visar om anledningen bakom dådet.

– Vi tycker att tillvägagångssättet tyder på större ambitioner än att bara misshandla någon, säger Magnus Hamstig.

Polisen har genomfört dörrknackning i området och personer som kan ha bevittnat händelsen har förhörts. Utredningen fortsätter även med teknisk undersökning av huset där dådet skedde. Om kriminaltekniker har hittat någon kniv eller inte är oklart.

Polisen har förhört den misstänkte och åklagaren tog sedan beslut om att mannen ska anhållas. Enligt polisen ska fler förhör hållas under dagen.

"Mycket stök" för kriminaltekniker

Misstänkte mannen tyst under förhör

Grannen: Det känns overkligt

Knivdåd är ovanliga