Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen skulle åka fast ensam

Planen var att bara mannen skulle gripas om duons stöld från en butik uppdagades. Nu har både han och kvinnan dömts.

I maj stal en 23-årig man och en 22-årig kvinna från en matbutik i Östersund. De flyttade varor för nästan 2 500 kronor från en kundkorg till mannens väska. Därefter gick kvinnan förbi kassalinjen före mannen och väntade in honom.

Att stölden begicks i samförstånd och att planen var att bara mannen skulle gripas om de åkte fast framstår som uppenbart, anser Östersunds tingsrätt. Mannen erkänner medan kvinnan döms mot sitt nekande

Samma duo åtalades för att ha stulit kläder för drygt 1 500 kronor från en butik i Östersund i våras. Båda nekar och bara mannen döms.

Kvinnan frias eftersom vittnesmålet om att hon verkade sitta vakt utanför provrummet inte är tillräcklig bevisning.

Samma dag stal 23-åringen parfym från en annan butik och köpte ut öl åt en minderårig.

Mannen har erkänt de brotten och att han stulit en dator hos en flicka förra våren. Han har i mars lurat till sig 2 090 kronor genom en falsk annons på nätet.

Båda två döms även för narkotikabrott.

Den skyddstillsyn som mannen tidigare dömts till ska omfatta de nya brotten. Han ska även utföra samhällstjänst. Kvinnan, som också dömts förut, får skyddstillsyn.