Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannens försvar: Blodet på golvet var soja

En man från en ort i Åre kommun har dömts för kvinnomisshandel.
Tingsrätten trodde bland annat inte på att fotograferade blodfläckar var soja.

Det var 29 juni i år som den 50-årige mannen greps, som misstänkt för att upprepade gånger ha slagit en 44-årig kvinna i ansiktet under kvällen 28 juni.

Mannen anhölls, och häktades. Han var frihetsberövad under drygt tre veckor.

Mannen hävdade under rättegången i Östersunds tingsrätt att han handlat i nödvärn och slagit henne med öppen handflata i ansiktet för att freda sig mot sparkar och slag.

Blod på golvet som polisen fotograferade hävdade han var soja, som bekanta hällt ut på skoj.

I domen framgår att Östersunds tingsrätt inte tror på detta, och att den litar på det rättsintyg som säger att kvinnan fått flera slag med knuten näve i ansiktet.

Östersunds tingsrätt skriver i domen att straffvärdet för misshandeln överstiger två månaders fängelse. Men den väljer att döma honom till skyddstillsyn, och samhällstjänst i 60 timmar.

Han ska även betala kvinnan drygt 14 000 kronor i skadestånd.

Hälften av summan är ersättning för den kränkning som knytnävsslagen innebar. 2 000 kronor är för sveda och värk, Resten är ersättning för förlorad arbetsinkomst och för utlägg.