Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måns är Årets Lussekatt 2017: "Han gillar snö och att mysa i soffan"

Skratt och jubel när Linnea Andersson i Hara fick höra att hennes katt Måns, en 1-årig sibirisk katt, vann förstapriset i Årets Lussekatt 2017.

– Det var jag inte alls beredd på. Jag kunde bara hoppas men det var ju många som skickat in och anmält sin katt, berättar Linnea mellan glada skratt.

Av de över 400 bilder på katter som skickades in så kammade Måns hem förstaplatsen. Utöver äran så var vinstpriset ett presentkort om 500 kronor på Tasseborg, husdjursservice.

Vad ska ni göra med vinstpriset?

– Det blir massa leksaker till Måns! Han leker med allt. Sen så ska han få kattmat och godis, säger Linnea.

När Måns inte vinner priser som årets lussekatt har han andra saker för sig.

– Han är mestadels ute och han gillar snö. Ofta ser vi att han jagat och fått tag på en råtta. Men han sitter alltid på bron och väntar på oss när vi kommer hem.

Utöver att vara en bra jägare berättar Linnea också att Måns är väldigt mysig av sig. I tv-soffan gillar han närhet och kurar ihop sig intill matte och husse.

Matte och husse, Linnea och Daniel Andersson, har funderat och kollat på eventuella andra utställningar för Måns. Men ikväll så blir det till att fira vinsten med Måns.

- Ikväll ska Måns få extra mycket godis, det är han värd!

Linnea och Daniel vill rikta ett stort tack till alla som röstat på Måns!

Se alla finalister igen: Dags att ta fram finalisterna i Årets Lussekatt 2017 – rösta i dag

Läs om 2016 års Lussekatt: Lussekatten heter Charlie – matte Katharina: ”Jag trodde inte man kunde tycka om ett djur så mycket”